ЧИ САУ - AratronModile

20% отстъпка при поръчка директно от нас
за всички налични
книги и карти
.
за всички налични
книги и карти
.
Отиване към съдържанието
.
ЗАГЛАВИЕ
ЧИ САУ
СТЪПКА ПО СТЪПКА
ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ ВЪВ ВИНГ ЧУН КУНГ ФУ
АВТОР
Стефан Кунев
ISBN
978-954-626-542-5
ФОРМАТ
17 х 24 см
СТРАНИЦИ
272
ЦЕНА
25 лв.
СЕРИЯ
ПОРЪЧАЙ ОТ

Китайското бойно изкуство Винг Чун Кунг Фу е една от най-популярните бойни системи, които се практикуват днес. Грандмайстор Ип Ман, който пръв представя Винг Чун в Хонг Конг през 1949 г., и неговият ученик, Брус Лий, са добре известни представители на системата, които станаха още по-популярни с излезлите през последните години над 30 филма.
Винг Чун е изключително опростена бойна система, която е насочена приоритетно към близкия бой. Съдържа общо три форми с гола ръка (без оръжие), две с оръжия и една форма на дървен тренажор. Това, което обединява всички елементи в обучението по Винг Чун – форми, спаринг, оръжия и уреди, е специфичният метод Чи Сау.
Чи Сау, буквално „залепване на ръце“, е термин за принципа и упражненията, използвани за развитието на автоматични рефлекси при контакт. Чи Сау е тренировка за чувствителност, за трениране и получаване на специфични реакции, и не трябва да се бърка с действителен спаринг или битка, въпреки че може да се практикува или изрази в бойна форма.
Тази книга разглежда в детайли всички компоненти на метода Чи Сау: работа с една ръка (Дан Чи Сау), с две ръце (Пун Сау), Лап Сау – спаринг упражнения за преминаване от един раздел в друг, Го Сау – свободен договорен и недоговорен спаринг.
Книгата е богато илюстрирана с повече от 600 снимки, включени са също примерни дневни, седмични и месечни програми. Съдържа и адаптиран речник на изполваните в Чи Сау термини на английски, китайски и български, както и тяхното значение.

Стефан Кунев започва да практикува бойни изкуства през 1985, като първият му досег е с китайското бойно изкуство Тай Чи Чуан. От 1987 до днес практикува Винг Чун Кунг Фу. През 2003 създава Винг Чун Кунг Фу клуб „Беймо“, където и до момента е главен инструктор. Пълноправен инструктор е към WSLSA (Вонг Шун Люн асоциация) със седалище в Хонг-Конг. През 2013 е удостоен от своя учител Дейвид Питърсън с титлата сифу. През 2016 завършва СДК към НСА с профил – треньор по Кунг Фу. От 2018 е носител на 7 дуан (дан), присъден му от „Световна федерация по Кунг Фу и Тай Чи“.

КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО АРАТРОН
МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В:
София
книжарница Елрид ул. "Солунска" №3
книжарница Нова Епоха, ул. "6-ти Септември" №28
книжарница на НАТФИЗ, ул. "Стефан Караджа" №20
книжарница Микена, ул. "Граф Игнатиев" №16
Книжарници Хеликон
Книжарници Хермес
Книжарници Orange
В ЦЯЛАТА СТРАНА ОТ:
ОТ ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦИ:
Книжарници Сиела
Книжарници Booktrading
ИЗДАТЕЛСТВО
КНИГИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ
Назад към съдържанието