ЕГИПЕТСКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ - AratronModile

20% отстъпка при поръчка директно от нас
за всички налични
книги и карти
.
за всички налични
книги и карти
.
Отиване към съдържанието
.
ЗАГЛАВИЕ
ЕГИПЕТСКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ
АВТОР
Доналд А. Макензи
ISBN
978-954-626-537-1
ФОРМАТ
14.5 х 21.5 см
СТРАНИЦИ
311
ЦЕНА
25 лв.
СЕРИЯ
ПОРЪЧАЙ ОТ

Древните египтяни живеели в свят, изпълнен с духове, които символизирали всичко – от най-обикновените аспекти на всекидневния живот до висшите стремежи на напредналата цивилизация. Съществували богове на природата, на животните, на хората, богове на живота и богове на смъртта.
В тази книга Доналд Макензи разглежда впечатляващ списък на египетски божества, които са били почитани през различните епохи на Древен Египет. Започвайки с ранното поклонение към Луната и напредвайки към преобладаващото преклонение към Слънцето, той описва подробно и увлекателно формите на почит към тези богове, различните култове, които се създават около тях, и протичащите промени в самите богове и богини, тъй като културата на египетското общество става по-сложна.
Макензи обяснява как се развива през вековете Великата богиня-майка – от божество, което трябвало да бъде омилостивявано с жертвоприношения, до Изида – обичаща, даваща и защитаваща. В цялата книга е вплетена и легендата за Озирис, който се слива с много регионални богове и обединява почитта към всички тях.
Доналд Макензи представя пленително описание на една от най-великите цивилизации, съществували някога. Митовете и легендите на Древен Египет са обхванати в исторически разказ, който започва с началото на Великата Нилска цивилизация и завършва с Гръко-римската епоха. Свързвайки митовете, народните приказки, песни и поеми с разкритата досега история на Древен Египет, авторът дава израз на вълнението, което всички археолози изпитват с всяко ново откритие, и въвежда читателя в един мистичен свят, в който богове и хора съжителстват хилядолетия наред.

КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО АРАТРОН
МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В:
София
книжарница Елрид ул. "Солунска" №3
книжарница Нова Епоха, ул. "6-ти Септември" №28
книжарница на НАТФИЗ, ул. "Стефан Караджа" №20
книжарница Микена, ул. "Граф Игнатиев" №16
Книжарници Хеликон
Книжарници Хермес
Книжарници Orange
В ЦЯЛАТА СТРАНА ОТ:
ОТ ОНЛАЙН КНИЖАРНИЦИ:
Книжарници Сиела
Книжарници Booktrading
ИЗДАТЕЛСТВО
КНИГИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ
Назад към съдържанието