Сподели във Facebook


cover Заглавие: ГОЛЕМИЯТ КЛЮЧ НА СОЛОМОН
ISBN:954-626-143-2
Формат:14.5 x 21.5 см
Страници:240
Цена:14 лв.
Поръчай от  width=
 

До началото на ХХ век „Ключът на Соломон“, като изключим една непълна версия, издадена на френски през XVII век, никога не е бил издаван, а от векове се е съхранявал в ръкописна форма, недостъпна за широката публика, а само за малцината щастливи учени, които имали достъп до най-вътрешните хранилища на големите библиотеки.

Първоизточник и съкровищница на Кабалистичната магия и първоизвор на по-голямата част от Церемониалната магия от Средновековието, „Големият ключ“ винаги е бил оценяван от окултните писатели като произведение с най-висш авторитет. Прочутият Елифас Леви го взема като модел, върху който основава своята забележителна книга „Учение и ритуал на Висшата Магия“.

Този труд е редактиран от няколко древни ръкописа, намиращи се в Британския музей, от известния американски окултист Л. У. де Лорънс.

„Големият ключ на Соломон“ включва описание на различни магически практики, инвокации на духовете на планетите и елементите и много съвети както към ученика така и към Майстора на Магическото Изкуство.


Добави в Svejo