Сподели във Facebook


cover Заглавие: МИСТИЧНАТА КАБАЛА
Автор: Дайън Форчън
ISBN:954-626-020-7
Формат:14.5 x 21.5 см
Страници:398
Цена:15 лв.
Поръчай от  width=
 

Дайън Форчън, основателка на Обществото на Вътрешната Светлина, е призната за една от най-блестящите и значими фигури на езотеричната мисъл на ХХ век. Великолепна писателка, психолог-парапсихик, тя е посветила целия си живот на възраждането на Западната Езотерична Традиция и е оставила след себе си солидни познания за много системи – древни и съвременни.

Тази книга е "крайъгълен камък" на всяка окултна библиотека и стои сред другите кабалистични текстове като творческо изследване за развитието на Кабала, традиционната мистична система на евреите, и нейното вплитане в Западната Мистична Традиция.

"Мистичната Кабала" е необходим справочник за всеки, който се занимава с изучаване на езотеричната философия на Запада. В нея е разгледана психологията на мистичното изживяване на Сефирот и Пътищата на Дървото на Живота. Тази книга хвърля светлина и върху естеството на древните религии, мистерии и култове.

Неслучайно "Мистичната Кабала" се препоръчва на учениците в много съвременни езотерични ордени като основно помагало за изучаване на Кабала.


Добави в Svejo