Сподели във Facebook


cover Заглавие: ТАЙНИТЕ НА АЮРВЕДА ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ
Автор: Питър Анселмо & д-р Джеймс Брукс
ISBN:978-954-626-057-4
Формат:14.5х21.5 см
Страници:424
Цена:20 лв.
Поръчай от  width=
 

В тази книга са разгледани принципи и практически техники, извлечени от Аюрведа, древната индийска наука за природна медицина, която днес се възражда навсякъде по света. Лечебните техники и профилактичните методи на Аюрведа включват:

•    индивидуални диетични предписания за здраве, мисловно и физическо равновесие и жизненост
•    дневни програми, предназначени да извлекат максимална полза от природните ритми
•    преодоляване на стреса и медитация с цел успокояване на съзнанието и тялото
•    лесни упражнения за увеличаване на енергията, силата и гъвкавостта и за избистряне на ума
•    маслен масаж, чрез който за по-малко от десет минути може да се успокои нервната система и да се увеличат възможностите за умствено съсредоточаване и емоционално равновесие
•    билкови хранителни добавки, които помагат да се достигне до природната интелигентност за самолечение на тялото, засилват имунната система, довеждат съзнанието и тялото до равновесие

Лечебните методи на Аюрведа не са създадени, за да премахнат симптомите като с „магическа пръчка“. По-скоро те са предназначени да доведат до подобрение чрез устойчиво изграждане на психическа, емоционална и физическа сила. Те са напълно естествени и леки и невключват синтетични лекарства, които са потенциално опасни с страничните си ефекти.
Тази книга ви дава същността на теоретичните знания и основните практики на Аюрведа. Ако използвате информацията в нея, за много кратко време вие ще постигнете реална промяна във вашия живот.


Добави в Svejo